> ARMY TÁBOR - Zpravodajské hlášení. Okresek Chyše - 8.6.2012
Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodajské hlášení. Okresek Chyše - 8.6.2012

Pačuánské ozbrojené síly, respektive buňka operující v okrsku Chyše a na hranicích západní a severní provincie, se pokusila obsadit most do Chyše přes řeku Střelu a zablokovat příjezdové komunikace a tím zabránit dodávkám potravin a paralyzovat chod obce. Obecním zastupitelstvem najatými žoldnéři se však podařilo ozbrojence odrazit, cesty zpřístupnit a zabránit tak ochromení obce a tím i obcí, pod Chyši spadajících. V současnou chvíli most kontroluje pyrotechnik, protože je důvodná obava že most stihli Pačuánští rebelové zaminovat.

Po této zdařilé akci žoldnéřů budou obyvatelé na zastupitele nepochybně vytvářet nátlak, na prodloužení smlouvy s najatými ochránci, protože jim zajišťují relativní bezpečnost. S největší pravděpodobností zastupitelstvo na dalším zasedání schválí prodloužení smlouvy s žoldnéřskou skupinou, aby se vyhnula nepokojům ze strany obyvatel. Otázkou je kde obec sežene dostatek peněz na takto placenou ostrahu.  Posádka z nedaleké základny v Čichořicích zatím nedostala rozkaz k jakékoli aktivitě, byť by se jednalo alespoň o hlídkovou činnost, nebo posílení místní policie, což vyvolalo bouři nevole a místní obyvatelstvo se dožadovalo vstupu na základnu a přijetí velitelem divize. Hlídku konající služba civilistům ve vstupu na základnu zabránila. Velící důstojník přítomný na základně, obyvatele Chyše a okolních obcí vyslechl před vstupní bránou a slíbil že bude informovat velitele 1.horské divize a předá zprávu o žádosti obyvatel o ochranu civilistů a jejich majetků, před ozbrojenými Pačuánci. 

Přiložené foto obsazeného mostu a konvoje který se následně rozdělil a došlo k pokusu o obsazení příjezdových komunikací do obce Chyše.

obsazeni-mostu---1.jpg

obsazeni-mostu---2.jpg