> ARMY TÁBOR - Zpráva z blogu nezávislého reportéra - 20.6.2012
Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva z blogu nezávislého reportéra - 20.6.2012

Situace v regionu Chyše vyžaduje, vládni vojenský zásah. Na najaté žoldnéře nezbývají peníze. Zoufalství narůstá!

Po neúspěšném pokusu Pačuánců zabrat klášter a ovládnout důležitou komunikaci, kdy útočníky odrazili najatí žoldáci, jakoby zavládlo ovzduší optimismu a doufání, že pro obyvatele regionu vše dobře skončilo. Starostové se dohodli na propuštěni poloviny žoldnéřů, protože obecni pokladny jsou už prázdné.
Po pěti dnech klidu začali, pravděpodobně posílení, Pačuánci ovládat komunikace spojující obce a vykrádat a zcizovat vozidla. Mužům při tom zlomili ukazováky, aby nemohli střílet, jako pomstu za tri mrtvé Pačuánce, a pak je ponižujícím způsobem propustili.
Většina chatařských osad byla vyloupena a zdemolována. Chyšskému farmáři přes noc shořela sýpka s obilím. Ve Žďarku na okraji obce byl z místního kravina odvlečen dobytek a sousední vepřín byl do zakladu vypálen i se zvířaty.3.jpg
Jedna žena je nezvěstná a dvě další byly odvlečeny ze zahrad a nestřežených okrajů obce. Obě byly propuštěny po znásilnění Pačuánci.
Zeny už nevycházejí z domu, děti nechodí do škol, muži hlídají své rodiny. Obce jsou odříznuté a návsi a ulice liduprázdné. Život v nich jakoby ustal. Hrstka zbylých žoldnéřů nemá šanci uhlídat obrovské hranice obci. Vše ovládl strach a napjetí. Občané bombarduji starosty i vládu žádostmi o vojensky zásah a pomoc z nedaleké vojenské základny za Čichoricemi.
Vrcholem všeho je vzkaz Pačuánců starostovi Chyše, aby stáhl zbytek žoldnéřů, obec předal Pačuáncům, vydal veškeré zbraně, cennosti obyvatel a Pačuánce v obci živil. Jinak na obec zaútočí.
Jedinou nadějí tak zůstava zmíněna základna za Čichořicemi, jejíž velitel čeká na rozkaz vlády k zásahu a zničení nepřítele.
Oficiální media mlčí, nebo situaci bagatelizuji. Zoufalství a beznaděj terorizovaných obyvatel narůstá. Kdy vláda začne něco řešit??!!

 

Přiložené fotografie z místa požárů:

1.jpg

2.jpg

 

4.jpg